Logo van Alumni vereniging Leijgraaf Next

Training innovatie

  • 18.00 - 21.00
  • Tuesday, 25 September
  • Oss

De wereld verandert snel. Nieuwe technologieën geven ons de mogelijkheid om onze horizon te verbreden en het verandert de wereld zoals we die kennen. Banen die er vandaag nog zijn, kunnen morgen weer verdwenen zijn. Studenten en werkenden moeten nieuwe competenties ontwikkelen zodat zij inzetbaar blijven op de arbeidsmarkt.

Het iXperium van ROC de Leijgraaf in Oss is dé plek waar jij kunt experimenteren met de nieuwste technologieën uit het bedrijfsleven. Je leert hoe technologie een rol speelt in jouw (toekomstige) beroep. In het iXperium vind je verschillende ruimtes zoals een onderzoeksruimte, een proeflokaal en een foto- en videostudio. Het iXperium biedt een kennismakingsprogramma aan over nieuwe technologieën, ICT en social media.

Je gaat onder deskundige begeleiding aan de slag met de nieuwste apparaten en applicaties zoals virtual reality, 3D-printers, GreenScreen, foto- en videoapparatuur, een Hololens, NAO-robots, leren programmeren met onder andere bluebots en sphero-robotballen, (mini)lasergraveerder, plotters, digitale tools en nog veel meer. De experts van het iXperium kunnen je helpen in het gebruik van deze apparaten, andere digitale middelen en social media.

Wat ga je doen?

Je start met een kennismakingsprogramma in de vorm van workshops. In deze workshops maak je kennis met de verschillende mogelijkheden van het iXperium en verschillende beschikbare technieken en tools.

Daarna ga je aan de slag met een opdracht waarbij je leert hoe je technologie in kunt zetten voor jouw studierichting en/of jouw (toekomstige) beroep. Dit doe je onder begeleiding van de iXperium experts. De nieuwe kennis deel je vervolgens weer met elkaar.

Deze training wordt gratis aangeboden door ROC de Leijgraaf aan leden van Leijgraaf Next.

Locatie:
Euterpelaan 100 te Oss, ruimte iXperium